Earth Strike Nederland

Algemene staking om de planeet te redden!

Nieuwsbrief #5

Gepubliceerd op 2 april 2019

Beste klimaatdrammer,

Deze maand was het dan zo ver, de klimaatmars! Het grootste klimaat protest in nederland tot nu toe met maar Liefst 40.000 mensen die in actie kwamen ondanks de stromende regen, ook EarthStrike liep mee als een blok, heb je onze vlaggen of banners ook gezien? En niet alleen de klimaatmars, ook #FridaysForFuture was deze maand, de dag waar miljoenen jongeren, leraren en wetenschappers over de hele wereld opstonden voor het klimaat, onder andere ook in nederland gingen jongeren de straat op om duidelijk te maken dat het zo niet verder kan.

Earth Strike bij de klimaatmars

Het kabinet heeft halverwege maart aangegeven dat de verhoging van de energierekening voor huishoudens wordt teruggedraaid, dit in reactie op de doorrekening van de kabinetsplannen door het CPB en PBL. De lasten van de klimaatplannen liggen nu te veel op de schouders van de burger volgens de premier Rutte. Daarnaast is het boete-bonussysteem die het bedrijfsleven zelf heeft voorgesteld volgens het PBL te vaag en te vrijblijvend. Als antwoord hierop wil het kabinet dan toch een CO2 taks invoeren. Wiebes voegt hieraan toe dat de bedrijven dit wel moeten kunnen betalen, en dat men moet voorkomen dat bedrijven naar het buitenland vertrekken. Voor meer informatie klik hier.

Op 5 april overhandigt milieudefensie met haar mede-eisers een dagvaarding aan de grootste vervuiler van Nederland, Shell. Dit is een oproep aan Shell om voor de rechter te verschijnen en daadwerkelijk te voldoen aan de klimaatdoelen van Parijs. Deze overhandiging vindt plaats bij het hoofdkantoor van shell en volgt na een mars die begint op het malieveld in Den Haag. Earth Strike is hier natuurlijk ook bij! Voor meer informatie klik hier.

De interessantste nieuws artikelen, Media en literatuur van de laatste maand:

Veel lees, luister en kijk plezier!


Groene groet,

Earth Strike Nederland

Doe mee!

Aan de hand van je locatie kunnen we je bereiken over acties bij jou in de buurt.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Recente berichten

Programma Amsterdam en Groningen 7 mei 2019
Gezamenlijke actie op Utrecht Centraal 12 april 2019
Nieuwsbrief #5 2 april 2019
Update klimaatmars 7 maart 2019
Nieuwsbrief #4 1 maart 2019

Social media

Volg ons nu op social media en blijf op de hoogte!