Earth Strike Nederland

Algemene staking om de planeet te redden!

Nieuwsbrief #3

Gepubliceerd op 2 februari 2019

Beste klimaatdrammer,

Deze denigrerend bedoelde uitspraak van Klaas Dijkhoff is onlangs door Earth Strike geadopteerd als geuzennaam. Zolang het kabinet niet van plan is onze klimaatdoelen serieus te nemen, drammen wij lekker door.

Ook de rechter geeft ons gelijk, zie bijvoorbeeld de zaak die Urgenda voert tegen de staat en waarin meermaals bij de Nederlandse regering is aangedrongen op acute actie. Helaas gebeurt het tegendeel, dat zien we bijvoorbeeld ook in de onlangs gepubliceerde cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving. Het is daarom niet gek dat het niet de enige rechtszaak is rond het milieu.

Zo heeft Milieudefensie onlangs Shell aangeklaagd omdat het volgens de klimaatorganisatie als een van de meest vervuilende bedrijven niet de verantwoordelijkheid neemt om aan het Parijs-akkoord te voldoen en begroot op een vervuilde toekomst. Op 5 april dient Milieudefensie de dagvaarding in bij het hoofdkantoor van Shell, dat gebeurt met een mars, toespraken, muziek en duizenden mensen. Kom je ook mee?

Ondertussen zijn wij ook nog druk bezig met de voorbereidingen voor onze komende demonstraties op 11 mei. We gaan die zaterdag in Amsterdam, Groningen en Eindhoven de straat op! We kunnen hiervoor alle hulp goed gebruiken, dus zou je mee willen helpen, we horen het graag!

Benieuwd wie we zijn? We zijn uiteraard ook aanwezig bij de klimaatmars in Amsterdam op zondag 10 maart. Meer info.

Donderdag 7 februari vindt er om 10:30 in Den Haag een scholierenstaking plaats. Youth for Climate organiseert vanaf dan ook hier in Nederland een wekelijkse staking voor beter klimaatbeleid. Meer info.

Tot die tijd hebben we nog wat leesvoer:

Groene groet,

Earth Strike Nederland

Doe mee!

Aan de hand van je locatie kunnen we je bereiken over acties bij jou in de buurt.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Recente berichten

Programma Amsterdam en Groningen 7 mei 2019
Gezamenlijke actie op Utrecht Centraal 12 april 2019
Nieuwsbrief #5 2 april 2019
Update klimaatmars 7 maart 2019
Nieuwsbrief #4 1 maart 2019

Social media

Volg ons nu op social media en blijf op de hoogte!