Earth Strike Nederland

Algemene staking om de planeet te redden!

Nieuwsbrief #2

Gepubliceerd op 14 januari 2019

Beste klimaatdrammer,

Het is je misschien al opgevallen maar Earth Strike Nederland heeft een prachtig nieuw logo. Hiermee symboliseren we de vonk (to strike a match) waarmee we een nieuw tijdperk van vergroening willen brengen. Daar waar het internationale Earth Strike logo een loofblad gebruikt, siert een oer-Hollandse tulp ons nationale logo.

We hebben sinds het begin van dit jaar natuurlijk niet stilgezeten. Op onze website kun je vanaf nu ook actuele nieuwsberichten vinden. Zo lees je bijvoorbeeld meer over de overboord geslagen containers in de Waddenzee en de ecologische gevolgen hiervan en namen we argumenten van ‘klimaatsceptici’ onder de loep in ons stuk dat een recent artikel van De Telegraaf bekritiseerd.

Gisteren was de laatste vergadering voor ons kick off evenement in restaurant Het Gegeven Paard in Utrecht. Dit was erg nuttig, we hebben veel besproken. Niet alleen punten voor op de korte termijn (praktische, nodige en leuke zaken rond de demonstraties van morgen), maar we keken ook alvast naar de evenementen verder in het jaar en zelfs al voorzichtig verder naar daarna. Op 11 mei komen we weer in actie. Tijdens de vergadering ontstonden ook ideeën voor andere, kleinschalige acties. Houd daarom onze sociale media-kanalen goed in de gaten, wie weet waar je ons nog tegenkomt! Wil je met ons meedenken of heb je zin om te helpen? We gaan vaker vergaderen en verwelkomen je graag.

We zien je sowieso graag morgen, 15 januari. Dan gaan wij voor het eerst de straat op om ons hard te maken voor het klimaat. Je vindt ons in Amsterdam, Groningen en Nijmegen.

Tijdens de demonstraties roepen we de overheid en grote vervuilers op om verantwoordelijkheid te nemen en ons klimaatbeleid radicaal te veranderen. Samen strijden we voor een groenere en duurzamere toekomst en daarbij is iedere stem van waarde. Voel jij je geroepen? Je bent meer dan welkom om je aan te sluiten bij een van onze routes.

Groene groet,

Earth Strike Nederland

Doe mee!

Aan de hand van je locatie kunnen we je bereiken over acties bij jou in de buurt.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Recente berichten

Programma Amsterdam en Groningen 7 mei 2019
Gezamenlijke actie op Utrecht Centraal 12 april 2019
Nieuwsbrief #5 2 april 2019
Update klimaatmars 7 maart 2019
Nieuwsbrief #4 1 maart 2019

Social media

Volg ons nu op social media en blijf op de hoogte!