Earth Strike Nederland

Algemene staking om de planeet te redden!

Gezamenlijke actie op Utrecht Centraal

Gepubliceerd op 12 april 2019

UTRECHT — 12 APRIL 2019

Zo'n tachtig klimaatactivisten zijn vandaag op het Stationsplein van Utrecht Centraal 'dood neergevallen'. De onaangekondigde 'die-in' is een samenwerking tussen de klimaatbewegingen Earth Strike, Extinction Rebellion, Fridays for Future, Students for Climate en Youth for Climate met als doel de aankomende acties van de verschillende klimaatgroepen onder de aandacht te krijgen.

,,Door 'dood' neer te vallen laten we zien dat we ons alvast voorbereiden op het ergste, er wordt maar gepraat over het klimaat, maar er gebeurt echt te weinig.'' Zegt Jamie Grover van Earth Strike ,,Wij willen concrete actie en hopen zo de aandacht te trekken van politici en het bedrijfsleven. Het gaat om onze toekomst.''

Sinds het begin van deze eeuw wordt de 'die-in' gebruikt om als actiegroep aandacht te vragen voor urgente problemen in de maatschappij. De klimaatbeweging gebruikt het middel vaker en in meerdere landen. Het is een manier van vreedzaam protest waarvan de demonstranten hopen dat het een duidelijke boodschap overbrengt.

Earth Strike is een internationale grassrootbeweging die zich inzet tegen klimaatverandering. Vanaf 27 september organiseert de groep een wereldwijde staking. Zaterdag 11 mei gaat ze in Nederland in Amsterdam en Groningen de straat op om dat aan te kondigen.

Wilt u meer weten over de acties van de klimaatbewegingen? Neem dan contact op met Earth Strike Nederland of kijk op de website (earthstrike.nl) - waarop een overzicht van alle acties te vinden is.

Doe mee!

Aan de hand van je locatie kunnen we je bereiken over acties bij jou in de buurt.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Recente berichten

Programma Amsterdam en Groningen 7 mei 2019
Gezamenlijke actie op Utrecht Centraal 12 april 2019
Nieuwsbrief #5 2 april 2019
Update klimaatmars 7 maart 2019
Nieuwsbrief #4 1 maart 2019

Social media

Volg ons nu op social media en blijf op de hoogte!