Earth Strike Nederland

Algemene staking om de planeet te redden!

Acties in Nederland

Earth Strike organiseert enkele demonstraties in de aanloop naar de algemene staking op 27 september 2019. Op deze pagina vind je meer informatie over de geplande acties.

Als je mee wilt helpen met organiseren, wordt dan lid van onze Discord-server of neem contact met ons op. Heb je vragen over onze acties? Je kunt ons altijd ook een email sturen op info@earthstrike.nl.

15 januari - Demonstraties in Amsterdam, Groningen en Nijmegen

Onze eerste acties in Amsterdam, Groningen en Nijmegen waren een succes. Lees meer over 15 januari in het nieuwsbericht

27 september
Wereldwijde algemene staking om de planeet te redden van Earth Strike Op deze dag leggen we wereldwijd collectief het werk neer.Earth Strike zal op deze dag ook activiteiten organiseren. Meer informatie volgt. Den Haag Klimaatstaking website
Bekijk ook acties van andere groepen Wat als je niet kunt staken?

We erkennen dat iedereens situatie anders is, hierbij hebben we ook geen tekort aan sympathie voor de lasten van de werkende klasse. We zien ook dat er een groeiend aantal mensen is dat van maand op maand leeft. Indien je graag mee wilt doen, maar bang bent dat het niet binnen je mogelijkheden valt, hebben we enkele suggesties:

Neem contact op met de vakbonden! Hoe meer vakbonden ons steunen, des de meer mensen zullen kunnen staken. In Nederland kunnen de vakbonden stakingen legaliseren, dit betekent dat je dus niet mag worden ontslagen vanwege deelname aan een staking. Ook mag je werkgever geen andere strafmaatregelen opleggen. Het is echter wel zo dat je werkgever niet verplicht is om je loon door te betalen over de door jou gestaakte uren. Om de financiële gevolgen zoveel mogelijk te compenseren, krijgen vakbondsleden een stakingsuitkering.

Stiptheidsacties! In veel gevallen kunnen ook werknemers wie niet de mogelijkheid hebben om te staken tijdens hun werkuren een zogenoemde stiptheidsactie uitvoeren. Door alleen het minimaal nodige werk te verrichten en door hun contract tot de letter op te volgen zal er verlaagde productiviteit, inefficiëntie, en bottlenecks op het werk ontstaan. Dit is een minder extreme alhoewel nog steeds significante vorm van werkprotest. Als je op 27 september vrij bent, is dit je kans om echt trots te zijn op op een rustig dagje zonder werk!

Recruiteren! In het geval dat niks werkt, kan je kiezen om je energie te focussen op het groeien en verspreiden van de beweging. Kom naar onze protesten en acties en verspreid het woord onder familie, colleaga's, enzovoorts. Als je bijvoorbeeld vijf vrienden over ons vertelt, wie allemaal mee willen staken, zal dat in elk geval al een grote toevoeging zijn.

Doe mee!

Aan de hand van je locatie kunnen we je bereiken over acties bij jou in de buurt.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Doneer met Tikkie

Recente berichten

Programma Amsterdam en Groningen 7 mei 2019
Gezamenlijke actie op Utrecht Centraal 12 april 2019
Nieuwsbrief #5 2 april 2019
Update klimaatmars 7 maart 2019
Nieuwsbrief #4 1 maart 2019

Social media

Volg ons nu op social media en blijf op de hoogte!